Hoe spot je een fake like

fake like spotten op Facebook
Sharing is caring;)Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneShare on TumblrShare on StumbleUponShare on Reddit

Spijtig genoeg zijn er altijd Fake Facebook profielen geweest en dat zal altijd zo blijven. Wijzelf kunnen fake likes verwijderen maar het is aan Facebook zelf om er voor te zorgen dat wij zoveel mogelijk kwaliteit likes krijgen op onze pagina.

Wat voor ons belangrijks is, is dat wij weten hoe wij een fake like kunnen spotten of identificeren zodat wij onze pagina clean kunnen houden. Een fake like biedt dan ook geen enkele waarde. Op dit moment bestaat er nog geen app of API waarmee je fake likes zou kunnen identificeren. 

Fake like identificeren?

Is het überhaupt mogelijk om een fake like te identificeren? Spijtig genoeg is het enige wat je kan doen, door je lijst met likers gaan en kijken of je iets verdachts ziet. Zelfs grote merken met miljoenen fans zijn beperkt in het screenen van hun followers. En het is onmogelijk om al die profielen van je likers één voor één te screenen. Wat je wel kan doen is het regelmatig bekijken van nieuwe likes. Meestal vallen die aantallen goed mee zodat het weinig tijd in beslag neemt om even een korte QC check op je Facebookpagina te houden. Waar moet je op letten om een fake like te spotten?

fake like spotten
Hoe kan je een fake like identificeren? Afbeelding en demografie.

Account problemen

Dit zijn problemen die je opmerkt wanneer je naar een fake account kijkt. Dikwijls zijn alle privacy instellingen geblocked.

Geen activiteit wel massa’s likes

Wanneer een account geen activiteit vertoond, maar wel veel likes uitgedeeld heeft en verkregen heeft, dan kan men concluderen dat het hier om een face account gaat. Het is trouwens onmogelijk op een natuurlijke manier een hele boel likes te ontvangen als je in 6 maanden nog niet eens 1 bericht geposted hebt. Daar tegenover staat dat wanneer je geen activiteit vertoond maar veel likes uitdeelt, deze meestal gebruikt werden in like uitwisselingsprogramma’s.

Vrij nieuwe accounts

Wanneer je bijvoorbeeld een Facebook campagne opstart en je verloot bijvoorbeeld een prijs, dan kan het zijn dat je wel een aantal face accounts aantrekt. Zijn de accounts super nieuw, dan is het mogelijk dat die account opgesteld is enkel en alleen om die leuke prijs van je te vergaren. Opgelet dus.

Hiervoor komen wij in het plaatje. Wil je geen likers uit India of Nepal maar Belgische of Nederlandse likes? Kies dan voor onze diensten. Bij leveren gegarandeerd enkel kwalitatieve Facebook FANS die zeer actief zijn op social media en echt interesse vertonen in je bedrijf. Je kan zelf een campgne starten die door ons goedgekeurd wordt of wij starten zelf een campagne op. Wij hebben wel gemerkt dat het voor de fans en voor je bedrijf beter is zelf een campagne op te stellen met eigen producten) omdat dit de activiteit op je account sterk positief beïnvloedt. 

hashtag gebruik lokt nep likes en reclame
Opgelet met veel gebruikte hashtags in berichten

 

Ook wanneer je werkt met bekende Hashtags, is het mogelijk dat je zo neplikers aantrekt en reclame boodschappen beginnen te posten op je profiel.

Afbeeldingen

Een vrij makkelijke manier om fake likes te spotten is aan de hand van afbeeldingen.

Geen afbeelding

Fake profielen hebben zo goed als geen afbeeldingen op hun profiel staan. Ze doen dan ook totaal geen moeite om hun profiel aantrekkelijk te maken en gebruiken het enkel om Facebook likes uit te delen. Ze lijken sterk profielen van nieuwe Facebookgebruikers behalve dat ze soms dus al maanden of zelfs jaren bestaan.

Afbeelding is overal terug te vinden

Het profiel is vrij nieuw maar heeft wel een profielfoto gebruikt. Via een internettool Tineye kan je nagaan of de afbeelding ergens anders reeds op Facebook gebruikt is. Je kan ook de tool van Google gebruiken: Google’s Search by Image. Je krijgt dan een hele lijst van afbeeldingen die gelijkaardig of het zelfde zijn als de gebruikte afbeelding.

Niet menselijke afbeeldingen

Wanneer je een dozijn profielen hebt, is het beter dat je niet altijd dezelfde afbeeldingen gebruikt. Daarom grijpen deze fake gebruikers naar afbeeldingen waar geen mensen op staan: cartoons, dieren, event etc..

Afbeeldingen van celebraties

Fake users gebruiken dikwijls afbeeldingen van vrouwelijke celebraties omdat vrouwen meer aantrekkingskracht uitoefenen. Ze kunnen sneller vrienden maken met andere gebruikers en worden sneller geliked. Ideaal om je fake profiel wat meer vertrouwen te geven.

Afbeeldingen met meer dan 35 tags

Wanneer afbeeldingen zoals de profielfoto, enorm veel tags heeft, dan kan je er van uit gaan dat het fake profielen zijn.

Account informatie

Klikfarm landen

klikfarmland
Liken om geld te verdienen

Fake accounts kunnen gespot worden door de informatie die ze op hun profiel invullen. Sommige landen behoren tot de klikfarm landen. Die landen houden zich regelmatig bezig met het liken van pagina’s om geld te verdienen. Enkele mogelijke landen zijn: India, Bangladesh, Indonesië, Iran etc.. Wanneer je like afkomstig is van die landen, is het mogelijk dat het om een fake like gaat. Best dat je dan even het profiel screent.

Verkeerde demografische activiteit

Je komt een profiel tegen uit Indonesië bijvoorbeeld en er worden Nederlandse berichten gepost, samen met een hele boel andere berichten in verschillende talen. Ze hebben veel vrienden en veel activiteit maar de informatie die gepost wordt, klopt niet met de demografische gegevens waar ze in gesitueerd zijn. Ook dan heb je te maken met een fake profiel. Wedden dat deze persoon geen woord Nederlands verstaat?

Publiciteit

Er is hoge activiteit op het account maar het enige wat er eigenlijk echt gepost wordt, zijn reclame boodschappen en affiliate links. Ook dit is een aanwijzing dat het account voor de verkeerde doelstellingen wordt gebruikt.

Wanneer je het Twitterprofiel zou kunnen bekijken en deze bezitten eveneens een boel fake Twitter profielen, dan kan je er van uitgaan dat heel het account nep is. Dat kan je nagaan op Twitter nep accounts.

Facebook update algoritme

Gelukkige heeft Facebook recentelijk komaf willen maken met nep en inactieve accounts >>>> Lees artikel

Heb je dus enkele likes verloren? Beschouw dit dan als een goed ding. Ze hadden geen toegevoegde waarde meer aan je account.

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je dit artikel wel delen 😉 Sharing is caring!

One thought on “Hoe spot je een fake like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *