Facebook algoritme update

Sharing is caring;)Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneShare on TumblrShare on StumbleUponShare on Reddit

Gevolgen van Facebook algoritme update

U zal het misschien al opgemerkt hebben. Door een Facebook algoritme update was het tijdelijk onmogelijk of Facebook likes te kopen. Daarbij is het mogelijk dat u ergens in een ver verleden likes had aangekocht waarvan er enkele verdwenen zijn. U heeft dan de melding gekregen: ‘We removed some fake likes

Facebook algoritme update

Dit is eigenlijk niet de juiste melding want er zijn namelijk 3 redenen waarom likes van uw account verwijderd worden. Fake likes is daar slechts één van. Een like van een fake account is snel te herkennen en natuurlijk ook voor Facebook zelf. Dit zijn accounts zonder berichten of activiteit die enkel opgezet zijn om likes uit te delen.

Een andere reden waarom het Facebook algoritme updates likes heeft verwijderd is omdat bepaalde accounts gedeactiveerd zijn. Dat lijkt me logisch. Wanneer accounts niet meer actief zijn, hebben de likes hiervan geen toegevoegde waarde meer. Soms kan het zijn dat een persoon een account tijdelijk gedeactiveerd heeft maar ze kunnen even goed voorgoed verwijderd zijn. Maar deze personen kunnen geen enkele bijdrage meer leveren aan conversaties of interactie op Facebook.

Wanneer een account lange tijd offline is geweest of eventueel in de queque heeft gestaan om verwijderd te worden, worden deze accounts genoteerd als inactief. Dus zelfs wanneer deze personen terug inloggen en hun account opnieuw actieveren, worden ze niet meer aanzien als waardevol en worden de likes ervan op andere verwijderd. Ze lijken geen toegevoegde waarde te hebben voor Facebook.

Wie werd het hards getroffen door de Facebook algoritme update

Hoe weet men nu of uw Facebookpagina getroffen is of in gevaar loopt? Nu in het algemeen zullen de kleine nieuwe Facebook pagina’s niet getroffen worden. Het zijn voornamelijk de oudere accounts die hier en daar likes door de Facebook algoritme updates, zullen verliezen. Maar in dat opzicht is dat geen reden tot paniek. Deze Facebook likes hebben voor uw pagina geen enkele waarden meer.

Facebook like
like Facebook pagina

Heeft u vroeger om een of andere reden een pakket likes aangekocht die nu zo goed als verdwenen zijn? Dan heeft u waarschijnlijk likes gekocht in de beginjaren toen men pas begonnen was met Facebook marketing. Deze hadden de bedoeling uw vertrouwen met u potentiële klant te stimuleren. Normaal gezien zou – wanneer u er aandacht aan besteed heeft – zelf kwalitatieve likes moeten verworven hebben. Het verliezen van die aangekochte likes heeft dan geen effect op uw account aangezien ze nu niet meer van belang zijn. Wanneer u nu een pakket likes aankoopt, hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer men ten rade gaat bij erkende Social media marketing bedrijven zoals www.koopfacebookfans.nl. U koopt geen likes meer zoals vroeger het geval was, maar wel de dienst om aan die gerichte Nederlandse likes te komen. Op die manier is uw account veilig.

Over het algemeen is de kans groot dat u met een oud Facebook account zulke boodschap gaat ontvangen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken. Ook al zijn enkele van de honderden likes verwijderd, dan nog gaat u die boodschap ontvangen en het kan gebeuren dat een profielgebruikers zijn account deactiveert of verwijderd.

Facebook verwijdert geen likes om u te schaden maar juist om kwalitatieve pagina’s te creëren. Zo bekomt men een Facebookpagina met enkel kwalitatieve likes van profielen die kunnen bijdragen aan uw account. Bekijk het dus positief.

De Facebook algoritme update is uitgevoerd op 12 maart 2015. Zijn uw aantallen in likes nog altijd hetzelfde? Dan zullen er geen veranderingen meer optreden tot wanneer Facebook opnieuw een algoritme uitrolt.

Vond je dit artikel interessant? Om ons verder te helpen kan je dit artikel delen ;). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *